tiistai 1. maaliskuuta 2016

Borssikeitto lampaanlihalla - ihanaa jämäruokaa!





Söimme viikonloppuna lammasta ja ruokapiirin kautta tilattu luomulampaan paisti valkosipulilla sekä rosmariinilla maustettuna oli mureaa ja tosi herkullista. Paisti oli ruokavieraista huolimattakin sen verran iso, että lihaa riitti hyvin vielä tiistain hävikkisoppaan.
Kannattaa laittaa tämä resepti korvan taakse, kun pääsiäisen jälkeen mietit mitä tehdä lampaanlihan jämistä.

Borssikeitto on helppo valmistaa, mutta suosittelen juuresten raastamiseen monitoimikonetta. Sitten vaan ainekset kattilaan ja haudutetaan hiljalleen kypsäksi. Loppuvaiheessa lisätään mureat lampaanlihasuikaleet sekaan ja se on siinä! P.S. Älä unohda ostaa smetanaa tarjoiluun!

Borssikeitto lampaanlihalla

400 g kypsää suikaloitua lampaanlihaa
400 g raakaa punajuurta
250 g porkkanaa
250 g valkokaalia
2 punasipulia
1 iso valkosipulin kynsi
2 rkl oliiviöljyä
1,3 l lihalientä (vettä ja 2 lihafondia)
1 tl suolaa
2 rkl punaviinietikkaa
2 laakerinlehteä
2 tl hienonnettua rosmariinia (kuivattukin käy)
rouhittua mustapippuria

tarjoiluun smetanaa

Kiehauta lihaliemi.
Suikaloi kaali ja halkaistut sipulit, hienonna valkosipuli.
Raasta punajuuret ja porkkanat karkeaksi raasteeksi.

Kuumenna öljy ja kuullota siinä sipuleita ja kaalia n. 10 min.
Lisää raastetut juurekset ja hauduta hetki.
Kaada sekaan lihaliemi, lisää suola, rosmariini ja laakerinlehdet sekä punaviinietikka.

Hauduta keittoa n. 40 min. ja lisää sen jälkeen kypsät lampaanlihasuikaleet.
Anna keiton hautua vielä 15 min., niin että liha mehevöityy keittoon.
Rouhi lopuksi runsaasti mustapippuria ja tarjoile smetanan sekä tuoreen leivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti