perjantai 16. lokakuuta 2015

Se fiinimpi tonnikalapasta




Vaikka tonnikalapasta on helppoa arkiruokaa, voi siitäkin saada salonkikelpoisen viikonloppulounaan hieman tuunaamalla perinteistä tomaattipohjaista kastiketta. On kyllä myönnettävä, että esteettisesti ruoka ei edelleenkään silmiä hivele, mutta tässä tapauksessa vanha klisee pitää täysin paikkansa. Ei se näkö, vaan se maku.
-Hullun hyvää!, huudahti nuorukaisemme kahden lautasellisen jälkeen.

Tonnikalapasta valmistuu suht nopeasti, sillä lähes kaikki pääraaka-aineet tulevat tässäkin reseptissä purkista. Aloita laittamalla iso kattilallinen pastavettä kiehumaan ja itse kastikkeen ehdit valmistaa veden kiehuessa ja pastan kypsyessä. Ohje on 4-5 hengelle.

Fiinimpi tonnikalapasta

2 rkl oliiviöljyä
2 isoa valkosipulinkynttä
1 iso punasipuli tai 3 salottisipulia
400 g tomaattimurskaa
0,5 dl kiehuvaa vettä
3 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna
1 tl juoksevaa hunajaa (tai sokeria)
1 rkl tummaa balsamicoa
1/2 tl suolaa
1/2 tl chilihiutaleita tai cayennepippuria
1 dl purkkimaissia
1,5 dl vihreitä kivellisiä oliiveja 
(minulla sattui olemaan vain kivettömiä, kivelliset ovat mehukkaampia)
1 dl kapriksia
2 prk tonnikalapaloja/filee (300 g, vedessä)
150 g ranskankermaa
rouhittua mustapippuria

Keitä paketin ohjeen mukaan 400 g pastaa, esim. penne.

Tarjoiluun reilusti tuoretta silputtua basilikaa.

Hienonna sipulit.
Laita isoon kattilaan pari litraa vettä kiehumaan ja keitä pasta ohjeen mukaan. Valmista sillä välin kastike.
Kuullota sipuleita oliiviöljyssä isossa pannussa tai kasarissa keskilämmöllä 5-10 min.

Lisää sen jälkeen tomaattimurska, vesi, hienonnettu basilika, hunaja, balsamico, suola, chilihiutaleet, oliivit, kaprikset sekä maissit ja anna kastikkeen poreilla kasaan n. 10-15 min.

Lisää loppuvaiheessa purkkitonnikalat valutettuina ja anna niiden lämmetä kastikkeeseen kunnolla.
Kun kastike on valmista lisää lopuksi ranskankerma ja kuumenna, mutta älä anna kastikkeen enää kiehua pitkään.
Rouhi kastikkeeseen mustapippuria oman maun mukaan.

Sekoita lopuksi kastike ja pasta tarjoilukulhoon ja viimeistele runsaalla tuoreella basilikasilpulla.

P.S. Mikäli haluat kastikkeesta kevyemmän version, voit jättää ranskankerman myös kokonaan pois, mutta maku ei tietenkään ole enää sama :).


6 kommenttia:

  1. Tosi hyvän tonnikalapastan teitkin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Teki hyvin kauppansa, joten se on aina hyvä merkki. Mukavaa viikonloppua sinne kauas!

      Poista
  2. Rakastan tonnikalapastaa!!! Ja tämähän on se luxusversio ;) Käytän aina Rio del Mare merkkistä tonnikalaa, kallista mutta ihanan makuista ja hyvän laatuista :)) Tässä aion jättää maissit pois, lapset eivät tykkää!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo maissit voi hyvinkin jättää pois ja mitä parempaa tonnikalaa ja oliiveja, sen parempaa kastiketta. Tuore basilika valmiissa pastassa oli taivaallista. Hauskaa viikonloppua!

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos Maiju! Pitää tosin sanoa, että maku oli tällä kertaa parempi kuin ulkonäkö :).

      Poista