tiistai 6. lokakuuta 2015

Helppo keltainen Pukka Curry




Netti ja lehdet vilisevät mitä herkullisimman näköisiä reseptejä, mutta harvoin niitä tulee kuitenkaan kokeiltua. Loppupelissä sitä aina päätyy tekemään jotain tuttua ja turvallista, jotain nopeaa ja helppoa. 

Viime viikolla klikkasin auki Jamie Oliverin keltaisen Pukka Curry reseptin ja niinpä meillä perjantaina herkuteltiin kanankoivilla intialaisin maustein. Resepti oli helppo ja kanankoivet kaiken lisäksi tosi edullista ruokaa. Lastenkin mieleinen resepti taisi tulla jäädäkseen. Alkuperäiseen reseptiin lisäsin vielä hippusen garam masalaa, ohje on neljälle.

Keltainen Pukka Curry Jamie Oliverin tapaan

2 sipulia
4 valkosipulin kynttä
2 cm pala tuoretta inkivääriä
2 keltaista paprikaa
1 kanabuljonki
2 mietoa tuoretta punaista chiliä
1/2 puntti tuoretta korianteria
1 tl juoksevaa hunajaa
1 tl kurkumaa
2 tl currya
0,5 tl garam masalaa

0,5 l kiehuvaa vettä
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria

8 kanankoipea (itse poistin nahkat, mutta ne voi myös jättää)
2 rkl oliiviöljyä
1 prk kikherneitä (400 g)
1 tl tomaattipyrettä

Lisäkkeeksi basmatiriisiä ja valkosipuliraita (ohje alla)

Kuori sipulit sekä inkivääri ja poista paprikoista siemenet.

Pilko 1 sipuli, 1 paprika, valkosipulit ja inkivääri. Soseuta tehosekottimessa tai sauvasekottimella.
Lisää kanabuljonki, chilit, tuore korianteri, hunaja ja mausteet ja soseuta tahnaksi.

Poista halutessasi kanankoivista nahka ja paista keskilämmöllä koipiin öljyssä kaunis pinta, n. 10 min. Ota kanankoivet lautaselle odottamaan.

Hienonna toinen sipuli sekä kuutioi paprika ja pehmennä niitä öljyssä pannulla muutama minuutti. Lisää soseutettu tahna ja anna poreilla n. 5 min. Kaada sekaan 0,5 l kiehunutta vettä, lisää kikherneet, tomaattipyre, suola, pippuri ja sekoita hyvin.

Lisää kanankoivet ja anna hautua kannen alla n. 45 min. kunnes koivet ovat läpeensä kypsiä.

Keitä basmati riisi paketin ohjeen mukaan ja tarjoile Pukka Curry riisin, tuoreen korianterin ja alla olevan valkosipuliraidan kera.

Valkosipuliraita

2 dl luonnonjogurttia (esim. turkkilainen jogurtti)
2 hienonnettua valkosipulin kynttä
1 rkl rypsiöljyä (tai oliiviöljyä)
1/2 tl suolaa
1/2 rkl tuoretta sitruunan mehua
(pari kolme lehteä tuoretta minttua hienonnettuna)

Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna raidan maustua jääkaapissa puolisen tuntia.

4 kommenttia:

  1. Oih jestas sentään, tätä minä teen huomenna tai sunnuntaina. Ihanaa!
    Etkö ikävöi Ranskaa ollenkaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tee ihmeessä, kannattaa paistaa kanankoipiin kunnon väri, minä paistoin ehkä liian vähän, tosin hyvää oli silti, mutta esteettisestikin herkullisemman näköistä. Ja haudutusaikaa voi jopa vähän pidentää niin, liha irtoaa luista itsestään, nam! Kyllä ikävöin :) !! Tai vaihtelevasti, tänään on ihana kuulas aurinkoinen päivä ja on mukava olla omassa kodissa, mutta pimeys ja pakkasaamut vähän laittaa aina mietityttämään. Mutta aika hyvin kotiutuminen on sujunut koko perheeltä, onneksi. Mukavaa syksyä sinne teille!

      Poista
  2. Voi namskista! Tämä lähtee kokeiluun - tälle ladylle sopii kaikki helppo - ja maistuva:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo tosiaan helppoa, pyöräytät tehosekoittimessa ja hauduttelet kypsäksi, Jamie Oliver on kyllä aika pettämätön :)

      Poista