torstai 17. syyskuuta 2015

Menemen - turkkilaista kotiruokaa





Asuin aikoinaan muutaman vuoden Turkissa ja niiltä ajoilta ruokapöytäämme on jäänyt niin herkullinen linssikeitto kuin tämä värikäs munakaskin. (Linssikeiton ohjeen löydät täältä.)

Menemen on turkkilaista kotiruokaa parhaimmillaan. 
Se voidaan hauduttaa viikonlopun aamiaispöytään, lounaaksi tai jopa kevyeksi iltapalaksi leivän kera. Tyypillistä on nimenomaan dipata vaaleaa leipää menemeniin, sillä tomaateista ja muista vihanneksista jää pannun pohjalle maukasta nestettä. 

Meidän perheen mielestä menemen on munakkaiden aatelia ja kun se tuoksuu keittiöstä, 
yksi Syömään! -huuto riittää.

Vinkki!  Menemen on muuten loistava ruokalaji brunssille :) 
Alla oleva ohje riittää lounaalla 2-3 hengelle, aamiaisella siitä nauttii 4-5 henkeä

Menemen - turkkilainen munakas 

2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
1 vihreä paprika
1 keltainen paprika
3 kypsää tomaattia
1 tl tomaattipyrettä
6 kananmunaa
1 tl suolaa
ripaus sokeria
rouhittua mustapippuria
lehtipersiljaa
(0,5 tl chilihiutaleita, jos haluat potkua)
 (50 g feta juustoa)

Hienonna sipuli, pilko paprikat ja tomaatit kuutioiksi.
Pehmennä sipulikuutioita runsaassa oliiviöljyssä muutama minuutti.
Lisää tomaatti- ja paprikakuutiot sekä tomaattipyre. 
Mausta suolalla (ja mahdollinen chili).
Anna vihanneshöystön pehmentyä pannulla max. 10 minuuttia, älä hauduta mössöksi. 

Murenna päälle fetajuusto (tämä ei ole välttämätön) ja riko kananmunat yksitellen vihannesten päälle. Voit halutessasi rikkoa keltuaisia hieman pannulla.
Anna munakkaan hautua n. 5-7 minuuttia, kunnes kananmunat ovat hyytyneet. 
Rouhi päälle vielä mustapippuria myllystä ja viimeistele runsaalla lehtipersiljasilpulla.

Tarjoile menemenin kera tuoretta vaaleaa leipää.


2 kommenttia:

  1. Muistan tätä syöneeni joskus teidän luonanne. Oli tosi hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan on joskus syötykin tätä yhdessä, on niin helppo valmistaa ja niin hyvää!

      Poista