tiistai 19. toukokuuta 2015

Ankkapastaa


Minulla oli aluksi tosi isot ennakkoluulot purkkiankkaa kohtaan, mutta siitä on tullut yksi suosikeistamme vuosien varrella. Ankkapastaa kokeilimme, kun lounaalta jäi pari ankankoipea yli ja onneksi kokeilimme. Pastasta tuli tosi herkullista ja sitä olisi mennyt enemmänkin. Ohje on neljälle.

Ankkapastaa

tagliatellea neljälle

2 confit de canard ankankoipea
1 rkl ankanrasvaa
1 rkl vehnäjauhoja
1,5 dl vettä
2 dl ruokakermaa
hyppysellinen chiliä tai cayenne pippuria
1/2 tl suolaa
rouhittua mustapippuria

Keitä pasta ohjeen mukaan.

Poista ankankoivista liika rasva ja paista koipia vuoassa uunissa 200 asteessa puolisen tuntia.
Poista koivista ylimääräinen rasva sekä nahka ja luut ja revi liha annospaloiksi.

Ruskista vehnäjauhoja paistinpannulla ankanrasvassa, lisää vesi ja hauduttele kastike tasaiseksi. Lisää kerma sekä mausteet ja hauduttele lisää n. 10 min. 

Lisää kastikkeeseen ankanliha ja anna hautua hetken aikaa. Sekoita kastike pastan joukkoon ja tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti