perjantai 24. huhtikuuta 2015

Mausteinen kasviskeitto




Minulla on välillä vaikeuksia kasviskeittojen kanssa, sillä esim. porkkanakeitto maistuu usein ihan vauvan soseelle. Mutta kun tomaattipohjaiseen kasviskeittoon lisää mukavasti mausteita, häviää soppa lautaselta alta aikayksikön. 

Viimeaikaiset herkuttelut ovat kostautuneet ja nyt lähdetään kesää kohden keventämään. Tässä keitossa ei ole kermaa tai muutakaan rasvaa, joten santsilautanenkaan ei haittaa. Pari perunaa tekee siitä ruokaisamman, mutta halutessaan nekin voi jättää pois. Ja sen tuoreen leivän, joka maistuu sopan kanssa ihan älyttömän hyvälle...

Mausteinen kasviskeitto

1 l kasvislientä
1 prk (400 g) hyvää tomaattimurskaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 purjo
2 porkkanaa
1 lehtisellerin varsi
2 perunaa
(halutessasi voit heittää mukaan vielä pari kourallista vihreitä papuja)
1/2 tl jauhettua korianteria
1 tl currya (itse käytin tulisempaa Madras currya)
1 tl juustokuminaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
rouhittua mustapippuria
tarjoiluun silputtua lehtipersiljaa

Keitä kasvisliemi ja lisää mukaan tomaattimurska. 
Pilko kasvikset pieniksi ja lisää ne kiehuvaan liemeen. Jätä perunat vielä odottamaan.
Lisää mausteet ja anna sopan poreilla n.10 min.
Lisää viimeiseksi kuutioidut perunat ja keitä vielä 10 min. kunnes nekin ovat kypsiä.
Mausta keitto rouhitulla mustapippurilla ja tarjoile silputun lehtipersiljan kera.


P.S. Niin tarkoituksena oli siis keventää, mutta viime hetkellä lisäsin lautaselle lusikallisen crème fraichea ja siinä sitä sitten taas oltiin. Ranskankerma sopi keittoon kuin nenä päähän. 

2 kommenttia:

  1. Herkulliselta kuulostava keitto,ja ihanasti maustettu:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jael, tämä tosiaan maistui koko perheelle ja eritoten sen ranskankerman kera :) Purutuntumaakin on mukavasti, ei pelkkä kasvissosekeitto.

      Poista