keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Le goûter, välipalana ranskalainen jogurttikakku


Ranskalaisten lasten tärkein hetki päivässä heti leikkimisen jälkeen on le goûter eli noin kello viiden välipala. Kun haen lapsia koulusta, he kysyvät ensimmäisenä mitä on goûter`ksi. Ranskalaisilla lapsilla on usein välipalaksi kakkua tai jonkinlaista pulla/croissant variaatiota, mutta saattaa tarjolla olla myös hedelmiä tai patonkia Nutellalla.
Mademoiselle halusi viedä huomiseksi koulukavereille kakkua iltapäivän välipalaksi, joten päätimme pyöräyttää ystäville pari jogurttikakkua. 

Jogurttikakku, gâteau au yaourt, on perinteisesti se ensimmäinen juttu, mistä lapset aloittavat leipomisen. Resepti on superhelppo ja mittana käytetään jogurttipurkkia. Jos haluat tehdä tavallisen jogurttikakun ilman sen suurempia lisäkkeitä, ainekset löytyvät melko varmasti kotoa ilman kaupassakäyntiä. Tämä on perusohje, mutta taikinaan voi lisätä myös hedelmiä, marjoja tai jopa tummaa suklaata. Alla olevassa ohjeessa olen käyttänyt normaaleja mittoja, koska se tuntui itselleni luontevimmalta.

Ranskalainen jogurttikakku

2 kananmunaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl kasvisöljyä esim. auringonkukkaöljy
2 dl maustamatonta jogurttia
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Sekoita ensin kananmunat ja sokerit keskenään. Lisää sitten öljy ja sekoita hyvin. 
Seuraavaksi kaada sekaan jogurtti ja sekoita jälleen. 
Lisää viimeiseksi vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
Kaada taikina öljyttyyn kakkuvuokaan ja paista kakkua 180 asteessa n. 45 min. 
Kokeile kakkua hammastikulla, jos taikinaa ei jää tikkuun, se on kypsä.


P.S. Varoitan maistamasta taikinaa, sillä sen jälkeen on vaarana ettei mitään jää enää kakkuvuokaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti