maanantai 15. joulukuuta 2014

Simppeli salaatti





Aina ei jaksa. Eikä tarvitsekaan. Iltaruoaksi voi hyvin koota simppelin salaatin ja pyöräyttää pannulla nopean kinkkumunakkaan. Salaatin paahdetut pinjansiemenet ovat lasten makuun ja loraus balsamicoa maustaa vihreän. Kinkkumunakas valmistuu muutamassa minuutissa, joten tästäpä pikaruokaa arki-iltaan. Nälkäisimmät ottavat kylkeen vielä tuoretta leipää, mutta ilman sitäkin pärjää jos santsaa ison annoksen salaattia.

Tomaattisalaatti 

300 g kirsikkatomaatteja 
reilusti erilaisia salaatteja 
rucolaa
tuoretta pinaattia
tuoretta basilikaa
loraus oliiviöljyä
1 dl pinjansiemeniä
parmesaanilastuja
balsamicoa

Kokoa ensin salaattipeti isoon kulhoon huuhdotuista ja kuivatuista salaateista, rucolasta ja pinaatista. 
Pese ja halkaise kirsikkatomaatit ja asettele ne salaatin päälle. Lisää loraus oliiviöljyä.
Hienonna kourallinen tuoretta basilikaa ja lisää se myös salaatin sekaan.
Paahda pinjansiemeniä kevyesti kuumalla, kuivalla pannulla.

Viimeistele salaatti paksuhkolla balsamicolla, pinjansiemenillä ja parmesaanilastuilla.


Kinkkumunakas yhdelle

3-4 kananmunaa
2 rkl kermaa tai kylmää vettä
1/4 tl kuivattua timjamia
(tai 1 tl hienonnettua tuoretta timjamia tai lehtipersiljaa)
2 isoa viipaletta kinkkua
ripaus suolaa
mustapippuria
pieni loraus oliiviöljyä

Riko munat kulhoon ja lisää sekaan kerma sekä mausteet. 
Vispaa sen verran, että munat rikkoutuvat kunnolla. 
Kuumenna pannu ja lisää oliiviöljy.
Kaada munaseos pannulle ja työnnä sitä muutaman kerran reunoilta keskelle. Pienennä lämpöä.
Lisää munakkaan päälle kinkkusiivut ja hyydytä munakasta kannen alla pari kolme minuuttia.
Käännä munakas puolikkaaksi ja nauti lämpimänä salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti