perjantai 5. joulukuuta 2014

Nopea tomaattinen ravioli



Sain idean tomaattiseen ravioliin erään suosikkiravintolani listalta. Le Bouchon Provencal Marseillessa  valmistaa itse pienet raviolinsa, mutta vaikka ostan tuoreet raviolit torilta tai lähikaupasta, ovat nekin tosi hyviä.

Kastike on superhelppo. Tuoreita kirsikkatomaatteja, aurinkokuivattuja tomaatteja, rucolaa, parmesaania ja pähkinöitä. Niin ja tuoretta basilikaa. Siinäpä se. Tämän osaa ihan jokainen ja valmista tulee vartissa. Tosi herkullista ja hei, ihan sattui joulun värejäkin :)! Ohje on 4-5 hengelle.

Tomaattinen ravioli

500 g tuoreita ravioleja, itse käytin pinaatti-ricotta-mascarpone täytteisiä

kolme kourallista rucolaa
1,5 dl saksanpähkinöitä
1 dl parmesaania lastuina
 tuoretta basilikaa

300 g kirsikkatomaatteja
6-7 aurinkokuivattua tomaattia
1 rkl aurinkokuivattujen tomaattien marinointiöljyä

rouhittua mustapippuria

Keitä raviolit suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

Aseta rucolat ison tarjoilukulhon pohjalle. Lisää sekaan leipäveitsellä murskattu saksanpähkinärouhe sekä parmesaanilastut. Hienonna sekaan reilusti tuoretta basilikaa.

Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit pienemmiksi paloiksi ja halkaise puolet kirsikkatomaateista. Pyörittele kaikkia tomaatteja muutama minuutti kuumalla pannulla marinointiöljyssä. Älä kuitenkaan paista tomaatteja mössöksi. Mausta lopuksi rouhitulla mustapippurilla.

Sekoita lopuksi kuumien raviolien joukkoon rucolaseos sekä paistetut tomaatit öljyineen.

Viimeistele annos pähkinärouheella ja parmesaanilastuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti