maanantai 24. marraskuuta 2014

Turkkilainen linssikeitto



Olen joskus julkaissut linssikeiton ohjeen jo Naapurina Provencessa blogin puolella, mutta koska soppa on mielestäni yksi parhaista kasviskeitoista, niin lisätään se myös tänne. Linssikeitto on täynnä vitamiineja ja proteiineja, joten hyvän makunsa lisäksi se on tosi terveellistä. 
Turkissa linssikeittoa syödään usein aamiaisella, mutta se sopii hyvin esim. alkukeitoksi tai lounaalla ihan pääruoaksikin. Soppa on helppo valmistaa ja tästä ohjeesta tulee nelihenkiselle perheelle vielä santsilautasetkin.

P.S. Linssikeitto on muuten parasta flunssalääkettä. Lämmintä, vitamiinipitoista ja helposti syötävää.


Turkkilainen linssikeitto - Mercimek corbasi 

1,5 l vettä
3 kasvisliemikuutiota (esim. Välimeren kasvikset on hyvä)
1 iso peruna
1 iso sipuli
1 iso porkkana
3 dl punaisia linssejä
2 rkl oliiviöljyä
1,5 rkl tomaattipyreetä
2 tl kuivattua minttua (tai 0,5 dl tuoretta minttua hienonnettuna)

Tarjoiluun yksi sitruuna lohkoina.


Laita kasvisliemi kiehumaan.

Huutele punaiset linssit juoksevan, kylmän veden alla siivilässä huolellisesti.

Kuori ja pilko vihannekset, voit jättää ne reiluiksi kuutioiksi.

Lisää kiehuvaan kasvisliemeen hyvin huuhdotut linssit ja pilkotut vihannekset ja keitä n. puoli tuntia.

Kuumenna paistinpannulla oliiviöljy ja lisää siihen tomaattipyree sekä minttu. Anna kiehahtaa ja sekoittele tasaiseksi, varo ettei sose pala. Lisää öljyinen sose soppaan ja anna kiehahtaa hetki.

Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausta mustapippurilla.

Ja lopuksi sitruuna. Linssikeitto on parhaimmillaan, kun puristat lautselle keiton päälle muutaman tipan sitruunamehua. Sopan seuraksi tietysti vielä myös tuoretta leipää.

3 kommenttia:

  1. Herkulliselta näyttää ja ihanat värit ja kuvat - nam nam! Pojat tykkää keitoista, joten tätä tuleekin kokeilla heti ensilähtöön :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon, että teidän lapsetkin tykkää, maku muistuttaa ehkä hivenen hernekeittoa, ehkä... Mutta hyvää joka tapauksessa ja harvoin kyllä kattilaan jää ylimääräistä seuraavalle päivälle. Tulisuuttahan voi lisätä vaikka tabascolla lautaselle, jos on sen ystävä.

      Poista
  2. Keitto valmistumasda :) täytyyki rupee harjottelee turkkilaisten ruokien laittoa ku mies turkkilainen ni voi sit hänelle kokkailla :D

    VastaaPoista