keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Mausteinen lounasmunakas



Kun salaatit ja sämpylät alkavat kyllästyttää, helppo ja nopea lounas syntyy munakkaasta. Tavallinen tylsä munakas saa runsaasti makua intialaisista mausteista ja korianterista. Pientä potkua saat lisäämällä cayennepippuria tai tuoretta chiliä.

Terveellisemmän vaihtoehdon saat, jos korvaat kolme kananmunaa neljällä valkuaisella ja yhdellä keltuaisella. Ja jos korianteri ei ole mieleen, sen tilalle sopii erinomaisesti tuore lehtipersilja.


Mausteinen korianterimunakas

3-4 kananmunaa
1 rkl vettä
ripaus sormisuolaa
mustapippuria myllystä
2 rkl silputtua tuoretta korianteria (tai persiljaa)

puolikas sipuli
1 tomaatti
1 rkl oliiviöljyä tai kasvisöljyä
1/4 tl juustokuminaa (jeeraa)
1/4 tl kurkumaa
1/4 tl jauhettua inkivääriä
ripaus cayennepippuria tai pieni pala tuoretta chiliä hienonnettuna

Riko kananmunat astiaan, lisää vesi ja vispaa munat rikki. Lisää suola, mustapippuri ja korianteri, sekoita hyvin.

Hienonna sipuli ja leikkaa tomaatti lohkoiksi. Poista tomaatista siemenet. Pilko lohkot pieniksi paloiksi.
Kuumenna öljy pannulla ja lisää siihen mausteet. Anna niiden kiehahtaa, mutta varo ettei pala. Lisää tomaatit ja sipuli ja freesaa niitä pari kolme minuuttia, jotta ne pehmenevät.

Kaada tomaattien ja sipulien päälle kananmunasekoitus ja työnnä aluksi reunoilta munaseosta keskelle. Pienennä lämpö kolmoseen ja laita pannulle kansi. Anna munakkaan hyytyä kannen alla 3-4 minuuttia, mutta varo ettei se pala pohjaan.

Nauti munakas sellaisenaan tai tuoreen maalaispatongin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti