torstai 13. marraskuuta 2014

Kukkakaali-parsakaalikeitto



Marraskuuhun sopii loistavasti lämmin kasviskeitto. En nyt osaa sanoa tämän reseptin keveydestä, mutta hyvää se ainakin oli. Keveyttä voi tietysti säädellä rasvan määrällä ja laadulla :). Koska pakastimessani oli sopivasti ankanrasvaa, kuullotin sipulit tällä kertaa siinä. Yhtä hyvin voit käyttää voita tai vaikkapa oliiviöljyä. 

Kukkakaali-parsakaalikeitto

1 parsakaali n. 400 g
1 kukkakaali n. 400 g
1 pieni purjo tai puolikas isosta
2 valkosipulinkynttä
reilu lusikallinen ankanrasvaa 
1 l vettä
1 Välimeren kasvikset liemikuutio
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
2 dl kermaa

murskattuja saksanpähkinöitä  
silputtua persiljaa

Kuullota kuumennetussa ankanrasvassa silputtu valkosipuli ja pilkottu purjo.

Lisää vesi ja kuumenna se kiehuvaksi. Lisää kasvisliemikuutio.

Lisää pilkottu kukkakaali sekä pilkottu parsakaali ja keitä n. 15 min. kunnes vihannekset ovat kypsiä. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.

Lisää suola, mustapippuri ja kerma. Kiehauta.

Tarjoile keitto murskattujen pähkinöiden ja persiljan kanssa. Lisänä maistuu paahdettu ruisleipä tai tuore patonki.


Alkuperäinen resepti K-ruoka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti