torstai 6. marraskuuta 2014

Hurmurin kanapasta - niin helppoa ja hyvää!




Olen jo jonkun vuoden tehnyt tätä hurmaavaa Hurmurin pastaa ja voinpa melkein vakuuttaa, että jos kokeilet sitä kerran kokeilet toisenkin kerran. Tämä pasta sopii oivasti myös urheilijan ruokavalioon, sillä tuore parsakaali sisältää proteiineja sekä runsaasti c-vitamiinia.

Vaikka et niin kovasti parsakaalista tykkäisikään, tässä pastassa se maistuu tosi hyvältä, sillä parsakaali saa makua pastakastikkeesta. Kun jätät parsakaalit sopivan rapsakoiksi, ei tule enää mieleenkään vaihtaa parsakaalia johonkin muuhun vihannekseen.

Hurmurin kanapasta on kyllä kirjaimellisesti nimensä mukainen, sillä se on hurmannut jo aika monta ihmistä ainakin meidän ruokapöydän ääressä.

Hurmurin kanapasta

400 g pennepastaa
400 broilerin rintafilettä (tai valmiita suikaleita au naturel)
2 valkosipulinkynttä
1 tl paprikajauhetta
1 tl currya
0,5 tl cayennepippuria
1 tl kurkumaa
2 rkl kasvisöljyä
2 rkl tomaattipyrettä
2 rkl hunajaa
3 rkl soijakastiketta
1 parsakaali
2 dl kermaa

ripaus suolaa, mustapippuria

Keitä pasta ohjeen mukaan reilusti suolatussa vedessä.

Paloittele parsakaalit suupaloiksi. Suikaloi broilerin rintafileet. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Mittaa kuivat mausteet pieneen astiaan.

Kuumenna öljy kasarissa ja kiehauta siinä kaikki kuivat mausteet, mutta varo palamista. Sekoita ja lisää broilerin suikaleet, anna hautua hetki ja lisää valkosipulit. Hauduta vielä vähän, jotta valkosipuli pehmenee.

Lisää tomaattipyree, hunaja ja soijakastike, anna hautua vielä jonkun aikaa, jotta kana on varmasti kypsää. 

Lisää viimeiseksi kerma, tarvittaessa lisää suolaa ja rouhittua mustapippuria. Lisää vielä parsakaalit ja sekoita ne hyvin kastikkeen sekaan. Hauduta kastiketta kannen alla muutama minuutti, jotta parsakaalit pehmenevät, mutta jäävät al denteksi.

Sekoita kastike keitetyn pastan joukkoon ja tarjoa heti.


Googlaamalla huomasin, että ohje on alunperin lähtöisin Savon Sanomien 2010 ruokapalstalta. Pikkuisen olen saattanut jotain maustemäärää muuttaa, mutta periaatteessa resepti on sama. Vettä en ole lisäillyt. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti