torstai 9. lokakuuta 2014

Ranskalainen laihdutusvinkki




Suositussa ranskalaisessa radion aamuohjelmassa kysyttiin kuulijoilta hyviä laihdutusvinkkejä. Eräs monsieur soitti ohjelmaan ja kertoi laihduttaneensa parin kuukauden aikana kahdeksan kiloa pelkästään sillä, että ei ole ottanut lisää ruokaa. Tämä kuullosti sen verran lupaavalta, että olen yrittänyt syksyn aikana välttää santsiannoksia. Mutta tänään se sitten tapahtui, nimittäin repeäminen. Punainen kana-curry vaan oli niin hyvää, että sitä oli pakko ottaa lisää.

Alunperin tarkoituksena oli tehdä Hellapoliisin tomaattista broileri-currya, mutta asian edetessä suunnitelmat muuttuivat. Eihän minulta löytynyt Tikka Masala currytahnaa, ei chilipaprikaa eikä myöskään minttua. Eikä varsinkaan sitä painekattilaa. (resepti on varmasti erinomainen, mikäli joku sitä haluaa kokeilla)

Mutta ei hätää, sävelsin sitten omia ja onnistuin, ihme kyllä. Ruoka oli niin hyvää, että tämä resepti tuli nyt jäädäkseen. Yhden vinkin varastin ihanalta Riika serkultani, joka on yksi parhaita kokkeja mitä tiedän. Heitin mukaan runsaan kourallisen pakastepinaattia, jota olen varannut pakastimeen nyt ison pussillisen. Kuin huomaamatta tulee syötyä pinaattia, jota muita vihanneksia harvemmin käytän. 

Tulisuutta voit halutessa lisätä tuoreella chilillä tai cayennepippurilla.

Pinaatin sijaan voit lisätä valmiiseen curryyn reilusti tuoretta korianteria, jota minulla ei harmikseni tänään ollut. Mutta eipä haitannut, erittäin hyvää oli näinkin.

Punainen kana-curry

600 g kanan rintafilettä tai maustamattomia kanasuikaleita
2 rkl kasvisöljyä
1 punainen paprika
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 cm pala tuoretta inkivääriä
1 tl jeeraa (juustokuminaa)
1 tl kurkumaa
1 tl currya
1 tl jauhettua korianterinsiemeniä
2 rkl mietoa punaista currytahnaa
1 tlk tomaattimurskaa (400 g)
2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
(iso kourallinen pakastepinaattia)
2 dl kookosmaitoa

Ota kanan rintafileet lämpimään puoli tuntia ennen ja leikkaa ne suikaleiksi.

Hienonna sipulit ja raasta tuore inkivääri. Leikkaa paprika suupaloiksi.

Kuumenna kasvisöljy ja kuullota siinä hetki sipuleita sekä inkivääriä. Lisää mausteet lukuunottamatta suolaa ja anna hetki hautua. Lisää currytahna ja anna hautua vielä toinenkin hetki :). 

Kaada sekaan tomaattimurska ja lisää suola sekä hieman rouhittua mustapippuria. Lisää myös mahdollinen pakastepinaatti.

Keitä riisi ja anna curryn hautua pienellä lämmöllä n. 15 min. 
Lisää loppuvaiheessa vielä kookosmaito ja kuumenna uudelleen.

Viimeistele tuoreella korianterilla.

Tarjoile curry basmati riisin kera. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti