keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Vihannescurry ja ihana uusi keittokirja!




Ehkä paras tuliaisemme Suomesta oli Sara La Fountainin keittokirja Healthy kitchen. Ihastuimme mademoisellen kanssa Saran kokkiohjelmaan kesällä ja päätimme ostaa kirjan mukaan Ranskaan. 
Nyt olemme kokeilleet jo useita reseptejä ja kaikki ovat onnistuneet. Kirja on monipuolinen, mielenkiintoinen kattaus jokaiselle kuukaudelle ja se on todella kaunis. Ihania salaatteja ja smootheja, sekä herkkujälkkäreitä hedelmillä ja marjoilla.

Resepteistä voin suositella mm. Paahdettua possua, Tomaatti-lihapullakeittoa ja Syyskalaa. Herkullista oli myös Maalaissalaatti ja seuraavaksi kokeilemme Vuohenjuustosaldea. Loistohankinta!

Vihannescurryn kuvassa ei valitettavasti näy kastiketta, jota oli kuitenkin runsaasti ja se oli ah niin hyvää. Reseptistä jätin pois kanelitangot, koska niitä ei nyt sattunut kaapissa olemaan ja palsternakka vaihtui porkkanaan, koska vihanneskauppiaallamme ei sitä tällä hetkellä ole. Riisiä ei välttämättä olisi edes tarvinnut, mutta urheilijamme takia keitin sen lisäkkeeksi. 

Kaikista omista sävellyksistä huolimatta, ruoka oli koko perheemme mielestä tosi hyvää! 
Bon appétit!

Vihannescurry

1 sipuli
2 tl tuoretta inkivääriä, hienonnettuna
1 tl valkosipulia, hienonnettuna
1 rkl tomaattipyreetä
0,5 tl kurkumaa
1,5 tl juustokuminaa (jeeraa)
1,5 tl currya
1-1,5 tl chilihiutaleita 
2 kanelitankoa
2 dl kookosmaitoa
5 dl kasvislientä
2 rkl kasvisfondia
puolikas kukkakaali, kukintoina
1 kesäkurpitsa, puoliympyröinä
1 punainen paprika, isoina paloina
2 palsternakkaa, isoina kuutioina
oliiviöljyä
himalajansuolaa

Koristeeksi korianterinlehtiä ja mintunlehtiä

Kuullota isossa paistinpannussa tilkassa oliiviöljyä sipulia niin, että se hieman pehmenee. Lisää joukkoon inkivääri ja valkosipuli ja anna lämmetä.
Lisää joukkoon tomaattipyree ja mausteet ja sekoita. Lisää kookosmaito, kasvisliemi ja fondi. Lisää vielä kaikki vihannekset ja anna hautua, kunnes ne ovat kypsiä, mutta vielä hieman rapsakoita.

Tarjoile basmatiriisin kera. Koristele korianterin- ja mintunlehdillä.


Resepti: Healthy kitchen -  Hyvää oloa keittiöstä, Sara La Fountain, Tammi 2013

4 kommenttia:

  1. Aika herkun kuuloista! Tätä vois kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oli kyllä hyvää ja terveellistä kasvisruokaa. Suosittelen!

      Poista
  2. Ihana resepti! Laitanpa reseptin talteen, Kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo Saran keittokirja oli hyvä ostos, siinä on monta hyvää reseptiä tämä mukaanlukien. Tykkään erityisesti erilaisista salaateista ja kalaohjeista. Vähän uutta ideaa jokaisessa reseptissä.

      Poista