torstai 18. syyskuuta 2014

Ranskalainen illallinen









Alkuruoka
Porkkanasalaatti

Pääruoka
Uunissa haudutetut sinappiset porsaankyljykset
uunijuurekset

Juusto & tuore patonki

Jälkiruoka 
Pastisviikunat vaniljajäätelöllä

Kahvi
Espresso

Ruokajuoma
Les Roches de la Perrière 2013, Gigondas
kivennäisvesi
(lapset joivat maitoa :D )

Ylläoleva illallisemme onnistui hyvin.
Kaikki ruokalajit olivat herkullisia, mutta suosikiksemme nousi ehdottomasti jälkiruoka.
Se oli nopea tehdä, sillä valmistin sen 10 minuutissa illallisen jälkeen. Pastiksen kanssa kannattaa olla varovainen, 0,5 dl riittää hyvin tai muuten jälkkäri saataa maistua liikaa anisviinalle.
 Ihan superhyvää!!

RESEPTIT

Uunijuurekset
2 isoa perunaa
3 porkkanaa
4 salottisipulia
3-4 valkosipulin kynttä
2 tl Provencen yrttimaustetta
1 rkl hunajaa
1,5 tl suolaa

1 paistopussi

Pese perunat hyvin ja leikkaa ne reiluiksi lohkoiksi. Pese ja kuori porkkanat ja paloittele myös ne isoiksi paloiksi. Kuori valko- ja salottisipulit. Laita kaikki juurekset isoon kulhoon ja lisää yrttimauste, suola ja hunaja. Pyörittele hyvin. Laita maustuneet juurekset paistopussin pohjalle ja pussi esim. isoon lasiseen uunivuokaan.

Sinappiset porsaankyljykset

6 porsaankyljystä
Dijonin sinappia
6 tuoretta timjaminoksaa
suolaa
valkopippuria

Ota porsaankyljykset lämpimään hyvissä ajoin ennen valmistusta. Suolaa ja pippuroi kyljykset ja sivele molemmille puolille sinappia. Asettele kyljykset paistopussiin juuresten päälle. Laita jokaiselle porsaankyljykselle tuore timjaminoksa. Leikkaa paistopussin ylänurkkaan pieni reikä, jotta höyry pääsee ulos. Paista juureksia ja porsaankyljyksiä n. tunti 200:ssa asteessa uunin keskitasolla.
Tarjoile liha ja juurekset paistopussissa olevan lihaliemen kera.

Pastisviikunat vaniljajäätelöllä

6 tuoretta viikunaa
50 g voita tai margariinia
0,5 dl Pastista tai muuta anisviinaa
0,5 dl agavesiirappia

Leikkaa pestyt viikunat neljään osaan. Sulata voi keraamisessa tai teflonpannussa ja laita viikunalohkot pannulle. Lisää mukaan agavesiirappi ja Pastis. Anna viikunoiden pehmetä pannulla n. 10 min, kunnes kastike vähän saostuu. Älä anna viikunoiden kuitenkaan hautua mössöksi.

Tarjoile viikunat lämpimänä Madagaskarin vaniljajäätelön tai Vanhan ajan vaniljajäätelön kera.


Jälkiruoan alkuperäinen ohje DanSukker.

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköistä kerta kaikkiaan! Ruoka kuuluu onnelliseen perhekulttuuriin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, syöminen on ihanaa :) ja oli mukava istua perheen kanssa yhtäaikaa ruokapöydässä, kun ne hetket on välillä arkena vähissä. Toi jälkkäri oli kyllä huippu. Yllätyin miten hyvä maku pastiksesta tuli kun en ole mikään anisviinan ystävä. Mademoiselle sanoi hyvin, että tämä maistuu vähän lakritsalle.

      Poista