maanantai 8. syyskuuta 2014

Hyvää pikaruokaa, kylmäsavulohipasta




Yksi lastemme suosikeista on lohipasta, jonka teen usein miten kylmäsavulohesta. Savulohta on Provencessa aniharvoin tarjolla, mutta kylmäsavulohipastaa sen sijaan olen syönyt ravintoloissa useammankin kerran. Kuullostaa ehkä kummalliselta, mutta on oikeasti hyvää ja nopea valmistaa. Kokeile vaikka :)!


Kylmäsavulohipasta

200 g kylmäsavulohta
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl ruokaöljyä
1/2 sitruunan mehu
2 dl ruokakermaa
tuoretta tilliä
mustapippuria

6 dl pastaa

parmesaanilastuja


Keitä pasta ohjeen mukaan suolatussa vedessä (esim. farfalle tai muu kuviopasta)

Leikkaa kylmäsavulohi pieniksi siivuiksi tai paloiksi ja purista kalojen päälle sitruunamehua. Jätä sivuun maustumaan.

Kuullota hyvin silputtuja sipuleita öljyssä niin kauan, että ne pehmenevät. Kaada sekaan kerma ja anna hautua 10 min, ihan pienellä lämmöllä. Rouhi sekaan mustapippuria ja lisää tuoretta tilliä. Älä lisää suolaa, sillä kalan suola ruoassa riittää.

Lisää kastike kuuman pastan joukkoon. Lisää viimeiseksi vielä sitruunaiset kylmäsavulohen palat ja sekoita. Voit halutessa jättää osan lohesta sivuun ja laittaa kalapaloja pasta-annoksen päälle sellaisenaan. Tarjoa lohipasta parmesaanilastujen kera.

Hyvää pikaruokaa parhaimmillaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti