torstai 11. syyskuuta 2014

Hävikkiviikolla jämäruokaa!


Suomessa vietetään parhaillaan hävikkiviikkoa, jonka puolesta kampanjoi erityisesti Kuluttajaliitto. 

Ajattelin laittaa myös oman korteni kekoon, sillä meillä jämäruokaa syödään ihan joka viikko. Se mistä menyy koostuu, riippuu ihan jääkaapista löytyvistä raaka-aineista höystettynä esim. säilykkeillä. 

Pyrimme heittämään mahdollisimman vähän elintarvikkeita roskikseen, sillä ruoka on kuitenkin aina ruokaa. Edellispäivän illallinen kelpaa hyvin lounaaksi ja joskus kiireessä jopa illalliseksi lisättynä extra salaatilla tai muulla tuoreella raaka-aineella. Hävikkiaterian kruunaa jälkiruoka, joka valmistuu helposti jämähedelmistä ja jääkaapista löytyvästä vajaasta kinuskikastikkeesta.

Jämäruokaohjeeni (klik) eksyi keväällä tänne blogiin, joten ajattelin sen sopivan hyvin viikon teemaan. Voit vaihdella kasviksia ja säilykekalaa sen mukaan mitä kotoa löytyy, sillä pääasiahan on, ettei ruokaa heitetä roskikseen. 

Tähän aiheeseen pitää kyllä palata uudelleen, sillä ainakin meillä hyviä ideoita hävikkiruoasta otetaan mielihyvin vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti