keskiviikko 20. elokuuta 2014

Täytetyt tuliset paprikat ja appelsiinisalaatti






Kesäloma Suomessa poiki kaksi ihanaa reseptiä isosiskoilta, sillä siskoni täytetyt paprikat ovat toivelistallamme joka lomalla. Toiselta siskolta sen sijaan on ihanan raikas sipuli-appelsiinisalaatti, joka maustetaan pippurilla. Kuullostaa omituiselta, mutta on tosi hyvää. (Lasten paprikoista jätimme chilit pois.)

Punasipuli-appelsiinisalaatti

4 appelsiinia
2 punasipulia
rouhittua mustapippuria tai limepippuriseosta
ripaus sokeria
sormisuolaa

Leikkaa appelsiineista viipaleet päistä pois. Leikkaa kuoret pois ohuesti, kuitenkin niin ettei appelsiiniin jää valkoista kuoriosaa. Viipaloi hedelmät ohuiksi siivuiksi. 

Kuori punasipulit ja leikkaa ne ohuiksi renkaiksi.

Laita tarjoiluastiaan kerroksittain appelsiineja ja sipuleita ja lisää väliin ihan vähän sormisuolaa ja ripaus sokeria. Rouhi päälle mustapippuria tai limepippuriseosta ja laita jääkaappiin maustumaan puoleksi tunniksi.


Täytetyt tuliset paprikat

3 isoa punaista paprikaa
2 isoa sipulia
1 iso valkosipulinkynsi
2 dl mustia oliiveja
400 g naudan jauhelihaa
300 g maustamatonta tuorejuustoa esim. Philadelphia
1 tuore punainen chili
1 tl suolaa
1 tl paahdettua paprikajauhetta
1 tl lihamausteseosta beef & chef
rouhittua pippuriseosta
rouhittua limepippuriseosta

Ruskista kevyesti jauheliha ja sipulit. Lisää mausteet, hienonnetut chilit (poista siemenet, jos haluat miedompaa makua) ja viipaloidut oliivit. Anna hautua vielä hetki.

Halkaise, pese ja puhdista paprikat. Laita paprikanpuolikkaat uunipellille ja lisää pohjalle jauhelihaseosta. Levitä jauhelihan päälle kerros tuorejuustoa ja lisää viimeiseksi vielä kerros jauhelihaseosta.

Paista paprikoita uunin keskitasolla 225 asteessa noin 25-30 min. niin, että ne jäävät napakoiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti