torstai 3. heinäkuuta 2014

L`Épicerie 

Yksi suosikkiravintoloistani Aix en Provencessa on vanhassa kaupungissa, Place Trois Ormeaux aukiolla sijaitseva l`Épicerie. Ravintola on todella suosittu varsinkin kesäisin, sillä aurinkoinen aukio ja viereisessä suihkulähteessä viilentyvät roseepullot houkuttelevat ihmisiä istumaan ulos. 

Ravintolan yhteydessä sijaitsee ihana herkkukauppa, missä on myynnissä viinejä, tahnoja, kahvia, teetä, mausteita ja keittiötarvikkeita. Mademoisellen suosikkeja ovat suklaatikkarit :). 

Mutta ravintolassa ruokahan on tärkeintä ja suosikkejani l`Épicerissa ovat mm. tryffelirisotto sekä thai salaatti. Salaatissa on marinoitua kanaa, raikasta greippiä, kaalia, katkarapuja sekä pähkinöitä herkullisella kastikkeella. Muitakin hyviä annoksia löytyy.

L`Épicerie on välillä saanut kritiikkiä huonosta palvelusta ja meidänkin kohdalle sitä on joskus sattunut, mikä on sääli. Ravintola on muuten kuitenkin aivan verraton. Lounaalle kannattaa kesällä tehdä pöytävaraus, sillä puolen päivän jälkeen pöytää on lähes mahdoton saada. Talvellakin varaus ravintolan sisätiloihin kannattaa tehdä viikonloppuillaksi.

L`Épicerie le Restaurant, Place des 3 Ormeaux, 13100 Aix en Provence
puh. +33 (0)44 25 74 59 1 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti