keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

La Terrasse Du Panier




Taannoisella Marseillen reissulla lounastimme ystäväni kanssa mainiossa La Terrasse Du Panier ravintolassa. Ravintola sijaitsee Panierin kaupunginosassa La Vieille Charité museon aukiolla. 

Alkuruoaksi valitsimme herkullisen salade aux chèvre chaud`n (lämmin vuohenjuustosalaatti), joka on tosi tyypillinen alkuruoka ainakin täällä Etelä-Ranskassa. Tämä salaatti sopii myös hyvin lounassalaatiksi ja on helppo itsekin valmistaa:

Lämmin vuohenjuustosalaatti

Tee lautaselle vihreä salaattipeti. Leikkaa tomaatista muutama lohko tai puolita muutama kirsikkatomaatti ja lisää ne salaatin reunoille. 

Ruskista pekoniviipaleita tai kinkkusiivuja pannulla rapeiksi. Ranskassa salaatissa käytetään lardonia, joka Suomessa vastaa silavaa. 

Leikkaa edellispäivän patongista tai leivästä muutama viipale ja sivele leiville hieman oliiviöljyä. Laita leipien päälle siivut pehmeää vuohenjuustoa. Gratinoi leipiä uunissa muutama minuutti, jotta juusto saa kauniin värin.

Lisää lopuksi salaatin päälle rapeaksi paahdetut pekonit sekä pari vuohenjuustoleipästä.
Salaatinkastikkeeksi sopii hyvin etikkainen ja öljyinen kastike.


Pääruoaksi tilasimme uunikanaa sitruunaconfitilla. 
Annos oli erinomainen ja kana niin kypsää, että liha irtosi kanankoivesta kuin itsestään. Uunikanassa oli sitruunan lisäksi käytetty paljon Provencen yrttejä, porkkanoita ja tuoretta persiljaa. Lisäkkeenä oli ihania uunissa paahdettuja pieniä perunoita, jotka oli maustettu sormisuolalla. Tämäkin ruoka on helppo kotona valmistaa, kunhan kaupasta löytää makeita säilöttyjä sitruunanlohkoja.

Pitkä lounaamme huipentui tietysti jälkiruokaan. Ystäväni tilasi suklaakakkua ja minä herkuttelin sitruunatortulla. Annoksissa oli lisäksi kermavaahtoa paahdetuilla mantelilastuilla, joka sopi hyvin molempiin annoksiin, vaikkakin sitä oli enemmän kuin riittävästi. 

Mikäli pistäydytte Marseillessa, kannattaa vanhasta satamasta poiketa Panieriin jo pelkästään lounaiden vuoksi. Aukiolla on monta hyvää ja kohtuuhintaista lounaspaikkaa, jotka ovat paikallisten keskuudessa suosittuja myös sunnuntaisin. 



2 kommenttia:

  1. Tosi hyvännäköiset annokset! Pekonia en ole kyllä koskaan laittanut salaattiin, pitääkin kokeilla. Voin kuvitella miten tuo lämmin vuohenjuusto valui lautaselle kun siitä leikkasi palan... Apua, tuli nälkä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo pari päivää sitten käytin savustettuja pekonisuikaleita ja toimi tosi hyvin. Muu perhe oli samaa mieltä. Seuraavaksi pitää kokeilla sitä sinun mansikka-vuohenjuustosalaattia, sekin kuullosti tosi hyvältä. Tuo juusto-silavasalaatti ei kylläkään ole mitään laihduttajien ruokaa...

      Poista