keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Sitruunarisotto, ihan parasta!



Risotto mielletään usein hankalaksi tai ainakin aikaavieväksi ruoaksi valmistaa. Olemme sitruunarisottofaneja ja vaikka se viekin kokin kädet mukanaan, teen sitä mielelläni kalan tai kanan kaveriksi. Vaikeaa risoton hämmenys sen sijaan ei ole, mutta tarvittavat raaka-aineet kannattaa valmistella pöydälle etukäteen.

Sitruunarisotto on oiva alkuruoka, mutta tällä kertaa paistoin lisäksi Provencen yrttimausteessa marinoituja kanasuikaleita. Vihreäksi riitti salaattisekoitus tomaatti-basilika vinaigrettella, johon lohkoin mukaan yhden kypsän tomaatin. Aix & Terran valmisvinaigrette on itse asiassa niin hyvää, että sen kanssa riittäisi pelkkä vihreä salaattikin.


Sitruunarisotto

1 l kasvislientä (esim. Välimeren kasvikset sopii hyvin)
2 salottisipulia
1 valkosipulin kynsi
pieni pätkä varsiselleriä
reilu loraus oliiviöljyä
50 g voita
3 dl risottoriisiä
tuoretta silputtua rosmariinia
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
1 munankeltuainen
4 rkl kermaa
3 rkl parmesania
ripaus valkopippuria

Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi.
Silppua sipulit ja varsiselleri pieniksi.
Kuumenna öljy ja voi laakeassa pannussa ja kuullota kasviksia muutama minuutti miedolla lämmöllä. Lisää sen jälkeen riisi ja anna sen kastua öljystä. Kun riisin reunat ovat läpikuultavat voit alkaa lisäämään kasvislientä kauhallinen kerrallaan koko ajan sekoittaen. Lisää loppuvaiheessa sitruunanmehu, -kuori ja rosmariini.

Sekoita keskenään munankeltuainen, kerma, parmesani ja valkopippuri. Kun riisi on keittoaikansa mukaan lähes kypsää, kaada sekoitus risoton sekaan ja laita kansi päälle hetkeksi.  Älä keitä risottoriisiä liian kypsäksi tai se puuroutuu helposti.

Tarjoile risotto parmesaaniraasteen tai -lastujen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti