tiistai 20. toukokuuta 2014

Raikas raparperikiisseli


Raparperikiisseli oli Kissankulmassa asuessamme jokakeväinen traditio. Siitä alkoi kesä ja kiisseliä syötiin monta kertaa jälkkärinä tai välipalana. Ensimmäisistä hennoista varsista tuli paras kiisseli, sillä niitä ei tarvinnut edes kuoria. Ehkäpä ensi keväänä olemme jo herkuttelemassa Suomessa ensimmäisillä raparpereilla...

Provencen toreilta ei tällä hetkellä raparpereja tunnu löytyvän. Koska Suomessa niiden aika alkaa kohta olla parhaimmillaan, laitan oheen superhelpon raparperikiisselin ohjeen. Tätä kannattaa kokeilla tuoreiden tai pakasteesta löytyvien viimekesäisten mansikoiden kera, mutta ilman niitäkin se on tosi hyvää. Ohjeesta tulee iso kulhollinen kiisseliä.

Raikas raparperikiisseli

1 l vettä
1 l pilkottuja raparperinpaloja
1,5 dl sokeria
1/2 tl kanelia

4 rkl perunajauhoja
1 dl vettä

2-3 tippaa sitruunamehua

Mittaa vesi, pilkotut raparperit, sokeri ja kaneli kattilaan. Anna kiehua n. 10 min. kunnes raparperit hieman hajoavat.

Siirrä kattila pois kuumalta levyltä ja lisää sitruunamehu.

Sekoita perunajauhot ja 1 dl kylmää vettä.
Lisää seos kattilaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Laita kiisseli uudelleen liedelle ja anna sen pulpahtaa muutama kerta. Älä sekoita enää.

Laita jäiset tai tuoreet mansikat tarjoilukulhon pohjalle. Kaada kuuma kiisseli kulhoon ja sirottele päälle sokeria, jotta kiisselin päälle ei muodostu kuorta.

Tarjoa raparperikiisseli jäähtyneenä sellaisenaan tai esim. vaniljajäätelön kera.

P.S. Vielä ehdit osallistua Provencen tuotteiden arvontaan, tästä. Voittaja julkistetaan perjantaina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti