sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Pizza Luberon





Provencelainen pizza Luberon saa makunsa vuohenjuustosta, kevätsipulista, mozzarellasta, kesäkurpitsoista ja pinjansiemenistä. Tosi herkullista sanoi kotiväki ja se on paljon sanottu meidän lihansyöjämiehiltä.
                  
Jos et löydä mini-kesäkurpitsoja voit hyvin käyttää tavallisia. Kesäkurpitsan viljelijä nappaa kasvihuoneesta pari kesäkurpitsankukkaa ja silppuaa ne valmiin pizzan päälle. Tosi hyvää!
Ohje on yhteen isoon pyöreään pizzaan.


Pizza Luberon

1 vihreä kesäkurpitsa
1 keltainen mini-kesäkurpitsa
1 vihreä mini-kesäkurpitsa

2 kevätsipulia
1,5 dl kermaa
(tai paksua ruokakermaa)

1 iso pallo hyvää mozzarellaa
150 g pehmeää vuohenjuustoa

2 rkl oliiviöljyä
ripaus sormisuolaa
mustapippuria myllystä

kourallinen pinjansiemeniä
2 kesäkurpitsankukkaa

250 g valmis pizzapohja


Laita mozzarella valumaan pieneen siivilään tai kuppiin, niin että siitä valuu liika neste pois.

Huuhtele kesäkurpitsat hyvin ja leikkaa keskikokoinen vihreä kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Silppua kevätsipulit pieniksi.
Kuullota sipuleita ja kesäkurpitsakuutioita ruokalusikallisessa  oliiviöljyä n. 10 min. Älä päästä ruskistumaan. Kaada sekaan kerma ja hauduta vielä n. 5 min. Lisää ripaus sormisuolaa ja vähän mustapippuria myllystä. Laita sivuun odottamaan.

Vedä juustohöylällä minikurpitsoista ohuita siivuja pitkittäin. Jos käytät tavallista kesäkurpitsaa, laita se kahteen osaan, jotta viipaleista ei tule liian pitkiä. Laita paistinpannulle muutama tippa oliiviöljyä ja käytä kesäkurpitsaviipaleita pannussa molemmin puolin.

Leikkaa mozzarella viipaleiksi.

Laita uuni lämpenemään 250 °C tai kiertoilmauuni 240 °C.

Levitä kesäkurpitsa-kevätsipuliseos pizzapohjalle. Murenna päälle vuohenjuusto sekä lisää myös mozzarellaviipaleet.

Levitä pizzan päälle viimeiseksi vuorotellen vihreitä ja keltaisia viipaleita kesäkurpitsaa.

Paista pizzaa n. 10-15 minuuttia, riippuen uunin tehosta.

Pizzan paistuessa paahda pinjansiemenet kevyesti kuivalla pannulla.
Silppua mahdolliset kesäkurpitsankukat pieniksi.

Lisää molempia valmiin pizzan päälle ja tarjoile nälkäisille kuumana.


alkuperäinen ohje Côté Sud Petit plats de soleil 2008

2 kommenttia:

  1. Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla! Ehkä kuukauden päästä kotona äidin kanssa, kun meillä on täällä niin pieni uuni, ettei sinne mahdu kunnollisen kokoista pizzaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä hyvä! Ja Suomesta löytyy kyllä kaikki raaka-aineetkin tähän pizzaan, kurpitsankukista ei niin väliä. Kerro sitten mitä mieltä olitte :).

      Poista