torstai 29. toukokuuta 2014

Meloni-gorgonzola sydänsalaatti




Eilisen pastan kumppaniksi tein pitkästä aikaa sydänsalaattia melonilla, gorgonzolalla ja pinjansiemenillä. Sydänsalaatti on vähän makea, erittäin rapea ja sen kuperat lehdet irtoavat helposti toisistaan. Salaattikastikkeeksi riitti mainiosti balsamico, joka maustaa melonin hyvin. Tästä salaatista tuli värinsä puolesta ihanan vihreä salaatti.

Sydänsalaatti melonilla ja homejuustolla sopii hyvin alkuruoaksi, jos teet sen valmiiksi jokaisen ruokailijan lautaselle. Levitä lehdet pienen lautasen reunoille ja lisää muut aineet keskelle.

Meloni-gorgonzola sydänsalaatti

2 sydänsalaattia
3 kevätsipulin vartta
1 galiameloni (verkko- tai hunajameloni sopii myös)
100 g gorgonzola homejuustoa
kourallinen pinjansiemeniä
 2 rkl balsamicoa
muutama tippa oliiviöljyä

Irrota sydänsalaatista lehdet erikseen ja huuhtele sekä kuivaa ne. Sisimpiä lehtiä ei välttämättä tarvitse edes huuhdella. Levitä lehdet ympyrän muotoon tarjoiluastiaan.
Leikkaa kevätsipuleiden varret ohuiksi renkaiksi.
Pilko meloni suupaloiksi.
Paahda pinjansimeniä kevyesti paistinpannulla.
Murenna homejuusto paloiksi tai kapeiksi viipaleiksi.

Laita meloninpalat salaatinlehtien päälle. Lisää juusto, pinjansiemenet sekä pienet sipulirenkaat.
Pirskottele salaattiannoksen päälle muutama tippa oliiviöljyä sekä balsamicoa.
Tarjoa tuoreen leivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti