maanantai 26. toukokuuta 2014

Kissankulman pannukakku





Futisvalmentaja pyysi minua tekemään jotain suomalaista jälkiruokaa ensi perjantain kauden päätösjuhliin ja tuomaan tietysti myös pullon roseeta tai punaista.

Mikä olisikaan suomalaisempaa kuin pannukakku vai mitä? Sitä on helppo tehdä isolle porukalle ja se todennäköisesti maistuu ikinälkäisille futispojille mansikkahillon ja kermavaahdon kera.

Pannukakkuhan on loistava tarjottava myös yllätysvieraille, sillä yleensä kaapista löytyy aina kananmunia, sokeria, voita, vehnäjauhoja ja leivinjauhetta.

Kissankulmassa pannukakkuun on usein lisätty myös hiukkanen kanelia sekä kardemummaa, jolloin siihen tulee pieni häivähdys korvapuustia. Mausteiseen pannukakkuun sopii mielestäni erittäin hyvin karviaishillo, jota Ranskassa olen onnekkaasti löytänyt Ikeasta.

Perjantaina aiomme kuitenkin pysytellä turvallisessa mansikassa, sillä pannukakussa taitaa jo itsessään olla tarpeeksi eksotiikkaa futisystävillemme. Jännittävää nähdä minkä vastaanoton tämä suomalainen tulee saamaan...


Kissankulman pannukakku

2 kananmunaa
8 dl maitoa
75 g voita
1 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl kanelia
1/4 tl kardemummaa


Sulata voi ja jätä se jäähtymään.

Vatkaa kananmunat rikki ja lisää maito. Sekoita mukaan myös sokerit, suola, kaneli ja kardemumma.

Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen sekaan. Lisää jauhoseos desi kerrallaan koko ajan vispilällä sekoittaen. Katso, että jauhot eivät jää paakkuun.

Lisää taikinaan lopuksi myös sulatettu jäähtynyt voi ja sekoita.

Laita uuni lämpenemään 200 °C ja anna taikinan turvota n. 10 min. Sekoita ja kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista pannukakkua uunin keskitasossa noin 30-35 min. kunnes se on saanut kauniin värin.

Tarjoile lämpimänä esim. karviaismarjahillon kera.

2 kommenttia: