torstai 8. toukokuuta 2014

Bombay Curry




Pidän paljon intialaisesta ruoasta niin kuin koko muukin perheemme. Tämä lihapata on jo vuosia kuulunut suosikkiresepteihini ja se valmistuu hitaasti hauduttaen. Mausteiden määrää voi säädellä oman maun mukaan, itse jätän usein chilipalkon kokonaan pois, sillä pikkuinen ei tykkää kovin tulisesta ruoasta. Keitä lihapadalle lisukkeeksi basmatiriisiä. Resepti on 5-6 hengelle.

Bombay Curry

800 g naudanlihaa suikaleina
2 rkl oliiviöljyä
2 hienonnettua sipulia
2 hienonnettua valkosipulinkynttä
1 hienonnettu vihreä chilipalko
1 rkl tuoretta raastettua inkivääriä
1 1/2 tl kurkumaa
1 tl currya
1 tl juustokuminaa
1 rkl jauhettuja korianterinsiemeniä
1 tl chilipippuria tai cayenne pippuria
2 tl suolaa
1 tlk (400 g) hyvää tomaattimurskaa
1 purkki (200 g) kookosmaitoa
iso kourallinen cashewpähkinöitä

Kuumenna öljy padassa ja kuullota siinä sipulit kevyesti. Lisää mausteet suolaa lukuunottamatta ja sekoittele hetki, jotta mausteet ehtivät tasaantua. 

Lisää lihasuikaleet ja kääntele niitä padassa, jotta ne saavat väriä ja maustuvat hyvin. Lisää suola ja tomaattimurska. Hauduta pataa miedolla lämmöllä tunti kunnes liha on mureaa. 

Sekoita padan joukkoon kookosmaito sekä cashewpähkinät ja hauduta vielä 5 minuuttia. Silppua tuore korianteri ja lisää se valmiin aterian päälle. Nauti basmatiriisin kera.

(alkuperäinen resepti Annika Tidehorn, Tulista hyvää, WSOY 1998)

1 kommentti:

  1. Blogissasi näyttää olevan hyviä reseptejä! Mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

    Etsiresepti on ruokayhteisö, joka kokoaa reseptejä monilta suomalaisilta ruokasivuilta ja blogeilta. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

    Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


    Ystävällisin terveisin,
    Etsiresepti.fi

    VastaaPoista