tiistai 29. huhtikuuta 2014

Kinkku-parmesaaniparsaa vappupöytään




Laitanpa vielä viime hetken vinkin vappupöytään. Parsakausi jatkuu edelleen, joten tämä on tosi helppo ja aivan uskomattoman herkullinen lisä keväiseen vappupöytään. Uunivuoallinen kinkku-parmesaaniparsoja hävisi parempiin suihin, vaikka tein niitä oikein reilun annoksen pääsiäisenä. Tämä maistui myös molemmille lapsille, vaikka vihreä ei aina niin helposti lasten suihin uppoa. 
Pieni varoituksen sana suolasta. Tässä reseptissä suolaa tuppaa tulemaan reilusti niin kinkusta kuin parmesaanistakin, joten parsat kannattaa keittää ilman suolaa. 



Kinkku-parmesaaniparsa uunissa

iso nippu vihreää parsaa
1 paketti ilmakuivattua kinkkua, tässä käytin ranskalaista Bayonnen kinkkua
raastettua parmesaania

Kuori parsat kevyesti tyvestä. Keitä niitä suolattomassa vedessä n.3-4 minuuttia.
Raasta parmesaani ja revi ilmakuivatusta kinkusta kapeita suikaleita.
Laita uunivuokaa oliiviöljyä ja pyörittele siinä keitettyjä parsoja. 
Kääri kinkkua kevyesti parsojen ympärille. 
Lisää lopuksi koko komeuden päälle parmesaaniraastetta.
Laita vuoka uuniin 180 asteeseen n. 15 minuutiksi tai kunnes parsat tuntuvat pehmeiltä ja juusto saanut väriä.

Bon appétit ja hauskaa vappua!

2 kommenttia: